Sommige mensen vinden wintersport helemaal geweldig en zijn jaarlijks één of meerdere keren op de piste te vinden. Anderen hebben nog nooit op de lange latten gestaan. Uiteraard speelt het financiële aspect mee, wintersport is en blijft een dure bezigheid, maar velen gaan liever naar een zonnige bestemming dan op wintersport (terwijl ze meestal nog nooit kennis hebben gemaakt met een wintersportvakantie). Maar wat maakt wintersport nou zo leuk?

Wat een geweldig uitzicht - Bron: Pixabay.com


De gezelligheid

Een wintersportvakantie is een hele gezellige vakantie. Nou kun je elke vakantie gezellig maken, maar het leuke van wintersport is dat je de hele dag met elkaar op pad bent. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Waar je in de zomervakantie nog wel eens onenigheid kan ontstaan over de dagindeling, is dat op wintersport minder het geval. De dagindeling staat al vast: op tijd uit bed (hoeft niet per se natuurlijk), de hele dag op de piste en 's avonds gezellig samen zijn in het hotel of appartement. Er zijn vaak hele families die samen op wintersport gaan, terwijl ze in de zomer met hun eigen gezin op vakantie gaan.

 

De indrukwekkende natuur

De bergen houden altijd iets 'magisch' en indrukwekkends. Vanaf de piste en uit de skiliften heb je schitterende uitzichten. Waar je ook kijkt, overal is wel iets moois te zien. Een sneeuwlaagje maakt alles extra mooi. Je voelt je soms echt één met de natuur. Vooral als je hele dagen op school of kantoor zit, kun je echt genieten van al dat moois.

 

Skiën of snowboarden als fantastische sport, de hele dag actief bezig zijn

Meedoen aan de Olympische Winterspelen zal veel skiërs en snowboarders niet lukken, maar skiën en snowboarden zijn wel fantastische sporten. 's Avonds kun je soms echt voelen dat je de hele dag actief bezig bent geweest. Op de hotelkamer of in je appartement kun je dan heerlijk nagenieten van de dag en uitrusten om de volgende dag weer actief bezig te gaan.

 

Toch wel een uitdaging

Op de eerste wintersport zul je echt ski- of snowboardles moeten nemen. Zo de piste af gaan valt nog niet mee. Doordat je de berg af gaat, ga je steeds sneller en zul je moeten afremmen. Bij ski- en snowboardles leer je hoe je je ski's of snowboard onder controle houdt en ga je onder begeleiding van een leraar van de piste af. Ieder jaar leer je wat bij en steeds kun je meer uitdaging zoeken. Vaak begin je op een bijna vlak stukje, maar met een aantal jaar ervaring kun je zelfs van een rode of zwarte piste af*. De uitdaging en het verleggen van je grenzen maakt dat wintersport ook na een aantal wintersportvakanties leuk blijft!

 

* = Het niveau van de pistes is als volgt opgebouwd: groen = makkelijkst, blauw = normaal, rood = moeilijk en zwart = moeilijkst.

 

Lekker eten

Tussen de middag lekker uit eten op de piste en/of 's avonds dineren in het hotel of een restaurant maakt de wintersport wel veel leuker en lekkerder. Vooral als overdag het zonnetje schijnt kun je heerlijk buiten zitten op het terras van een restaurantje op de piste. Tip! Om geld te besparen kun je een lunch meenemen naar de piste en/of 's avonds zelf koken in je appartement.

 

Ben jij wel eens op wintersport geweest? Vond je het leuk? Of heb je (door het lezen van deze blog) wintersportplannen?

Reacties  

# wcrol 18-02-2016 09:39
8) :lol: 8) :lol: :D
Antwoorden

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up